Απεργία στα λιμάνια όλης της χώρας

Απεργία στα λιμάνια όλης της χώρας

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην παλλιμενική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι κινητοποιήσεις γίνονται από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) και αναμένεται να κλιμακωθούν.

Πρόταση της ΟΜΥΛΕ είναι να αποσυρθούν οι δύο προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα λιμάνια και να διοργανωθεί ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με την κυβέρνηση, τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, με βάση τρεις βασικούς άξονες: τον ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα των δύο λιμανιών, τις αρμονικές σχέσεις τους με τις πόλεις όπου εδρεύουν και τη θέσπιση εργασιακών σχέσεων με συλλογικές συμβάσεις και κανονισμούς εργασίας.

Χθες οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΛΠ και αντίστοιχα του ΟΛΘ στη Θεσσαλονίκη.Σχόλια