Απεργιακές κινητοποιήσεις: «Λουκέτο» σε ολόκληρη τη χώρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις: «Λουκέτο» σε ολόκληρη τη χώρα

Στον δρόμο γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ-νοσοκομεία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις. Η απεργία των ελεγκτών ξεκίνησε στις 12:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη).

Λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η Olympic Air ακύρωσε 36 σκέλη πτήσεων την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΣΗΕΑ. Δε θα μεταδοθούν ειδήσεις στα ΜΜΕ από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι « θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος.Σχόλια