Απερρίφθη το αίτημα αναβολής – Συνεχίστηκε η δίκη Κουρτάκη-Τζένου μετά τη μήνυση Καμμένου

Απερρίφθη το αίτημα αναβολής – Συνεχίστηκε η δίκη Κουρτάκη-Τζένου μετά τη μήνυση Καμμένου

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς περίμενε την εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει για συγκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

Συνοδευόμενος από την σύζυγο και δικηγόρο του Έλενα Τζούλη ο κ. Καμμένος περιμένει να αρχίσει η εξ αναβολης δίκη καθώς οι κατηγορούμενοι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχαν αιτηθεί αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, επικαλούμενοι τότε κώλυμα στο πρόσωπο του έτερου συνηγόρου τους, Μάκη Βορίδη.

Η αιτιολογία για τη μη προσέλευση του ήταν πως βρισκόταν στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια και ο Παναγιώτης Τζένος.

Η δίκη διεκόπη μετά τις 12.20 για δέκα λεπτά, ενώ κατατέθηκε αίτημα αναβολής από τον κ. Βορίδη, το οποίο απερρίφθη και η διαδικασία συνεχίζεται.

Kαταπέλτης ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εντός του δικαστηρίου: «Βεβαίως και έχω απειληθεί. Και τις πόρτες να κλείσουμε στο δικαστήριο υπάρχουν μέσα άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τον κ. Μαρινάκη».

«Πάντως, με εμπόρους ναρκωτικών δεν τρώω» δήλωσε ο κ. Καμμένος απαντώντας στο επιχείρημα της υπεράσπισης των Τζένου και Κουρτάκη ότι είχε πάει στις Άλπεις για σκι και διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου την ώρα που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός, κάτι που γράφτηκε και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Σε όσα αναφέρονται ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου σας απαντώ ως εξής: Δηλώνω ενώπιον του δικαστηρίου ότι άρω την ασυλία μου και πάμε σε όποιο δικαστήριο θέλετε να τα πούμε για οτιδήποτε θέλετε» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Εάν ο κ. Τζένος παραδεχθεί σήμερα ότι ήταν υποκινούμενος από τον Κουρτάκη, τότε θα αποσύρω για αυτόν τις κατηγορίες» ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Ο Κουρτάκης είναι υπάλληλος του εμπόρου ναρκωτικών Αιμίλιου Κοτσώνη που έχει το περιοδικό «Μετρόραμα». Ο Τζένος έχει έρθει με άνδρες της ασφάλειας του Μαρινάκη».Σχόλια