Απίστευτη τούρκικη πρόκληση στα ελληνικά ύδατα! Το «Τσεσμέ» βρίσκεται «μια ανάσα» από τον Άη Στράτη συνοδεία πολεμικών πλοίων!

Απίστευτη τούρκικη πρόκληση στα ελληνικά ύδατα! Το «Τσεσμέ» βρίσκεται «μια ανάσα» από τον Άη Στράτη συνοδεία πολεμικών πλοίων!

Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο! Το σκάφος βρίσκεται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τουρκικό σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες και μάλιστα με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων.Η πρόκληση είναι σημαντική κι έρχεται να προστεθεί στις αγριότητες που έκαναν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες στον εναέριο χώρο του Αρχιπελάγους.

Έρχεται λίγες ημέρες μετά από το ασύλληπτα…κανακέματα των Ευρωπαίων στην Τουρκία. Η οποία μην ξεχνάμε κατηγορείτε για την εν ψυχρώ κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Για όλα αυτά οι Ευρωπαίοι τους επιβράβευσαν με 3 δις! Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σιωπηλά τις προκλήσεις των Τούρκων ή αν θα κάνει “φασαρία” σε NATO και ΕΕ ,για την …τζιχαντιστική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Η  Άγκυρα έχει θέσει σε ισχύ από το 2009 διάταγμα που εξουσιοδοτεί την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων σε μια νοητή γραμμή (διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό) που ξεκινά από την Κύπρο, θα περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκηςκαι θα καταλήγει στην Θράκη, οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο.

 Σχόλια