Απίστευτο: Η ΔΕΗ πληρώνει τους… δικηγόρους κατα του εαυτού της στη δικη για τη ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ

Απίστευτο: Η ΔΕΗ πληρώνει τους… δικηγόρους κατα του εαυτού της στη δικη για τη ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ

Του Πέτρου Κουσουλού

Ήταν 22 Ιουλίου του 2015 όταν το ereportaz αποκάλυπτε πως 59 συνολικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη… ΓΕΝΟΠ TOURS της ΔΕΗ  παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Μεταξύ τους βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός καθώς και πολλοί ακόμη όπως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας, Κίμων Στεριώτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. βρίσκεται σε «αναζήτηση χρημάτων» προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των δικηγόρων που θα παρασταθούν και θα υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους πρώην Διοικητές και Διευθυντές της ΔΕΗ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην μεγάλη υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και απιστία σε βάρος της ΔΕΗ, στην γνωστή σε όλους μας υπόθεση με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα ως εξής, υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, προσέγγισαν εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ, ζητώντας τους να πληρώσει η ΓΕΝΟΠ τα έξοδα των δικηγόρων των πρώην διοικητών και διευθυντών, οι οποίοι διώκονται για τα υπέρογκα χρηματικά ποσά της ΔΕΗ, που παράνομα σπατάλησαν οι ίδιοι χρηματοδοτώντας την ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ, για να κάνουν οι συνδικαλιστές, μελέτες που δεν έγιναν ποτέ, ταξίδια, και δάνεια που δεν έχουν επιστραφεί ακόμα.

Η ΓΕΝΟΠ αρνήθηκε να καταβάλει τα χρήματα, καθώς δεν έχει, κατόπιν αυτού η ΔΕΗ τους δήλωσε ότι θα αναλάβει η ίδια το κόστος των δικηγόρων τους. Ας σημειωθεί ότι στο δικαστήριο που θα ξεκινήσει στις 22/2/2016 θα παρασταθεί η ΔΕΗ και ως πολιτική αγωγή για τη ζημία που υπέστη από την «διαχείριση» των κατηγορουμένων. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο τότε ποιο είναι; Για ποιο λόγο άραγε γίνεται αυτή η υπόθεση, ποιοι πρέπει να καταδικαστούν και γιατί; Η Απόφαση του Δικαστηρίου θα έχει ενδιαφέρον, όταν η ΔΕΗ θα πληρώσει να παρασταθεί και ως πολιτική Αγωγή και ταυτόχρονα θα ενισχύσει και «τα δικά της παιδιά» που κατηγορούνται με ακριβοπληρωμένους δικηγόρους.

H αποκάλυψη του ereportaz από τις 15 Ιουλίου του 2015 για σκάνδαλο με τη… ΓΕΝΟΠ TOURS της ΔΕΗ

mesaΣχόλια