Από άγνωστο που τον καθοδηγούσε με μηνύματα επηρεάστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας του Άνσμπαχ

Από άγνωστο που τον καθοδηγούσε με μηνύματα επηρεάστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας του Άνσμπαχ

Ότι ο νεαρός Σύρος που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας έξω από συναυλιακό χώρο το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί και τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, είχε επηρεαστεί από έναν άγνωστο με τον οποίο αντάλλαζε μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ένα άλλο πρόσωπο, όπου κι αν ήταν την ώρα της κλήσης, της συνομιλίας, επηρέασε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο δράστης» είπε χαρακτηριστικά ο Χέρμαν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του κρατιδίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων έληξε «ακριβώς πριν την επίθεση».

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης δεν ήθελε να πυροδοτήσει τη βόμβα εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ακόμη σχετικά με την υπόθεση ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας.

Σημειώνεται ότι στο κινητό τηλέφωνο του 27χρονου βρέθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ντίζελ, υδροχλωρικό οξύ, αλκοόλ, μπαταρίες, νέφτι και χαλίκια —τα ίδια υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί και στη βόμβα—, ενώ σε έναν υπολογιστή εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

 



Σχόλια