Από την 1η Απριλίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Από την 1η Απριλίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Από την 1η Απριλίου θα μπορεί να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μετά τη συνάντησή της με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου ανέφερε ότι, από την 1η Απριλίου 2016, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, «η Ελλάδα δίνει για κοινωνική προστασία 2,1% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 4,2%».

Αναφερόμενη στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των Θεσμών η κ. Φωτίου σημείωσε ότι «Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο».

Παράλληλα, η κ. Φωτίου τόνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός όλου του συστήματος επιδομάτων. «Εξετάζω όλα τα επιδόματα στη βάση των αλληλοεπικαλύψεων ανά ωφελούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.Σχόλια