Αποχή για όλους πλην του Άκτωρα

Αποχή για όλους πλην του Άκτωρα

Του ειδικού συνεργάτη

Τρόπους για να σπάσουν την αποχή των δικηγόρων φέρεται ότι βρήκαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την εταιρεία «Άκτωρ», συμφερόντων του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα!

Δικαστικά ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στην διάθεση του ereportaz αποδεικνύουν ότι εν μέσω δικηγορικής αποχής, στις 7 Απριλίου, οι δικηγόροι του επιχειρηματία κατόρθωσαν, άγνωστο πως, να επιδώσουν απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βάσει της οποίας δικαιούται 844.000 ευρώ από άλλη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι πρόκειται για καθαρή περίπτωση «απεργοσπασίας», καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δίνει άδεια μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όταν υπάρχει πιθανότητα παραγραφής της υπόθεσης ή υπάρχει κάποια προθεσμία. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σε μείζονος σημασίας υποθέσεις, κακουργήματα, εκεί όπου διακυβεύεται η προσωπική ελευθερία ατόμων ή ελλοχεύει ο κίνδυνος αποφυλάκισης, δεν έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια στους δικηγόρους να παρασταθούν.

Πως λοιπόν δόθηκε άδεια στους δικηγόρους του επιχειρηματία να επιδώσουν την απόφαση; Αυτό, διερωτάται, μεταξύ άλλων, η αντίδικος δικηγόρος σε αίτηση που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Βασίλη Αλεξανδρή, ζητώντας εξηγήσεις για τα. ανεξήγητα!

Και άλλες περιπτώσεις

Στους στενούς δικηγορικούς κύκλους αλλά και τα πηγαδάκια συζητούνται πολλά τις τελευταίες ημέρες. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι υπάρχουν πολλές «ύποπτες» υποθέσεις όπου συνάδελφοί τους καταφέρνουν να εξασφαλίζουν την πολύτιμη άδεια για να προχωρούν στις ανάλογες νομικές διαδικασίες. Και αυτό δεν γίνεται πάντα ξεκάθαρα, όπως εξηγούν. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν δοθεί άδειες για διαταγή πληρωμής (!), ενώ πολλά είναι τα παράπονα για δικηγόρους επαρχίας. Μάλιστα, σε δικαστήριο με αντιδικία, έτυχε ο ένας δικηγόρος να είχε λάβει σχετική άδεια από το σύλλογο και ο αντίδικος του όχι!

proto1 proto2 proto3 (1)Σχόλια