Απόφαση-χαστούκι για την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ

668 1

Απόφαση-κόλαφο εναντίον του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, και της διαβόητης εταιρείας security «ΤΡΙΠΛ-ΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ  & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ»εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Με την υπ’ αριθ. 5456/2017 απόφασή που δημοσιεύθηκε στις 18/07/2017 και αποκαλύπτει σήμερα το ereportaz, δικαιώνεται πλήρως το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς διατάσσεται η αντικατάσταση της εταιρείας με προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων στην δικαστική απόφαση γίνεται λόγος ότι η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών από την εταιρεία φύλαξης εγκυμονεί κινδύνους άμεσους και σοβαρούς  για τα υλικά και ηθικά συμφέροντα των Εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων το δικαστήριο δέχεται τα εξής:

1)     ο αποκλεισμός του κτιρίου στις 8/4/2017, κατόπιν εντολής του κ. Ρόζενμπεργκ, έλαβε χώρα με ψευδή αιτιολογία

2)    ότι οι Εργαζόμενοι εύλογα αναρωτιούνται για τα άτομα που βρίσκονταν στους χώρους όπου φυλάσσονται φάκελοι με αρχεία του Οργανισμού, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν

3)   ότι η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες αντικείμενο διερεύνησης περί του ελέγχου της νομιμότητας των πράξεών της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία λειτουργίας του

4)      ότι η εταιρεία έχει πρόσβαση σε ιατρικά και άκρως απόρρητα έγγραφα  που βρίσκονται στον υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλων

5) ότι λειτουργούν κάμερες παρακολούθησης χωρίς γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

6)      ότι δεν υπάρχει σε ισχύ νόμιμη σύμβαση

7)   ότι δαπανώνται τεράστια ποσά τα οποία έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του μετά την έκδοση της απόφασης το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «δίνει έναν Ανοιχτό και Διαρκή Αγώνα για την προστασία των Εργασιακών και Ατομικών δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των  Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., καθώς και για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της δικαστικής απόφασης προσέφυγε όχι η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά η εταιρεία φύλαξης με την οποία είχε συμβληθεί ο Οργανισμός!

Δείτε εδώ την δικαστική απόφαση 

 

 Join the Conversation

1 comment

  1. Απόφαση-χαστούκι για την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ Απάντηση

    […] Διαβάστε περισσότερα στο : eReportaz.gr […]