Αποφυλακίζονται Σαχπατζίδης και Μιχαηλίδης

Αποφυλακίζονται Σαχπατζίδης και Μιχαηλίδης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν από τις δικαστικές αρχές οι καταδικασμένοι για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, Γιώργος Σαχπατζίδης και Ντίνος Μιχαηλίδης.

Αναλυτικότερα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 ετών για τη διακίνηση παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την αγορά των TOR M1, αφήνεται ελεύθερος με υψηλότατη χρηματική εγγύηση, ύψους 700.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Η απόφαση ελήφθη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών με πλειοψηφία 3 προς 2, με το δικαστήριο να αποδέχεται για τον Κύπριο πρώην αξιωματούχο τις αιτιάσεις τόσο για την ηλικία του, καθώς είναι 80 ετών, όσο και τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του.

Σε ό,τι αφορά στον επιχειρηματία Γεώργιο Σαχπατζίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό κάθειρξη σε 13 ετών, επίσης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκισή του, με χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Σημειώνεται ακόμα, ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση καταδίκασε επίσης τον υιό του Κύπριου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό.

Η σύζυγός του, Μαρία Σοφού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Βάσει της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.Σχόλια