Αποκλειστικό! Η Βίκυ Σταμάτη για όλους και για όλα στον Πέτρο Κουσουλό

Αποκλειστικό! Η Βίκυ Σταμάτη για όλους και για όλα στον Πέτρο Κουσουλό

Η Βίκυ Σταμάτη μιλά αποκλειστικά στον Πέτρο Κουσουλό για την εμπειρία της στη φυλακή, για το σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο και την οικογένειά τους.

• Η Βίκυ Σταμάτη για όλους και για όλα 2,5 χρόνια μετά την αποφυλάκισή της
• Γνωρίζω ποιοι ευεργετήθηκαν από τον Άκη και μας γύρισαν την πλάτη
• Τι λέει για φυλακή, Δρομοκαϊτειο, την Αρετή, την κατάσταση υγείας του συζύγου της, τον γιο τους και το βιβλίο που ετοιμάζει
• Χρησιμοποιήθηκα για να μιλήσει ο Άκης αλλά τα λεφτά τα έχουν άλλοι…
• Όλο το παρασκήνιο μιας συνέντευξης

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Μεσημέρι Δευτέρας σε έναν πολυχώρο στην λεωφόρο Πεντέλης. Επικρατεί αφόρητη ζέστη. Κοιτάω με αγωνία το ρολόι. Μου είχε πει ότι θέλει να διεκπεραιώσει κάποιες δουλειές στο σπίτι, να φροντίσει τον Άκη Jr αλλά και τον Άκη Senior και ό, τι κάποια στιγμή θα έρθει για το γύρισμα. «Ωχ», λέω από μέσα μου. «Πάλι θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε το γύρισμα». Είχαν περάσει τρεις-τέσσερις μήνες από την στιγμή που την πήρα τηλέφωνο. «Θέλω να κλείσω την σεζόν με μια δική σου συνέντευξη. Νομίζω ότι έχεις πράγματα να πεις και ότι ήρθε η ώρα να τα πεις», ήταν οι πρώτες κουβέντες μου. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν επτά συναντήσεις. Σε άλλες ήλθε μόνη της σε άλλες με τον Τσοχατζόπουλο. Οι συζητήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Μακάρι να είχα μια κάμερα για να καταγράφω όσα μου έλεγε. Άλλωστε τα καλύτερα λέγονται κατά την διάρκεια ενός καφέ ή χαλαρού ποτού. Τις συναντήσεις διαδέχτηκαν τα τηλεφωνήμετα. Μια ή δύο φορές κλείσαμε ραντεβού για να γίνει το γύρισμα. Κάτι όμως πάντα προέκυπτε την τελευταία στιγμή… «Δεν πρόκειται να σου μιλήσει», μου έλεγαν οι συνεργάτες μου. Αμ, δε!

Εκείνη την Δευτέρα, λοιπόν, κοιτούσα με αγωνία το ρολόι. Γύρω στις έξι η Βίκυ Σταμάτη εμφανίστηκε. «Κλειδώστε τις πόρτες», λέω γελώντας.
Η εικόνα της δεν μου θυμίζει σε τίποτα την «ανθρώπινη σκιά» που είχα συναντήσει τον Ιούνιο του 2015 μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δικαστηρίου. Τότε που Άκης και Βίκυ είχαν μιλήσει για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα. Στο «Checkpoint Alpha».
Καλωδιωνόμαστε και καθόμαστε απέναντι. Παρόλο που είχα σημειώσει κάποιες ερωτήσεις, τελικά δεν ακολουθώ σκαλέτα. Ούτε εκείνη. Άλλωστε είχε έρθει με «μηδέν» σημειώσεις. Έτοιμη να μιλήσει για όλους και για όλα. Κάτι που τελικά έκανε…

Η πολιτική δίωξη και οι ευεργετηθέντες

Από την αρχή της συζήτησης αντιλαμβάνομαι ότι εδώ και κάποιους μήνες έχει στην διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αφορούν πρόσωπα που «ευεργετήθηκαν» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Άνθρωποι οι οποίοι μετά το τσουνάμι το οποίο ξέσπασε το 2012 του γύρισαν την πλατή. Και απ΄ότι μου λέει δεν αναφέρεται μόνο σε «συντρόφους» του από το ΠΑΣΟΚ αλλά και σε οικονομικούς παράγοντες της χώρας. «Για καμία ιδιότητα δεν θα μιλήσω. Θα σας πω μόνο ότι ήταν πολύ ευεργετημένοι άνθρωποι και ήταν κοινοί γνωστοί μας».
Την ρωτάω για την ζωή της, το γάμο της στο Παρίσι, το σπίτι στην Ακρόπολη και τελικά την δίωξη και την φυλάκιση. «Ήταν όλα προμελετημένα. Ήταν μια πολιτική δίωξη. Μια εξόντωση. Φυσική και ηθική. Και για εμένα και για τον Άκη….

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» που κυκλοφορεί την Κυριακή!

Σχόλια