Αποκλεισμό πολιτικών παρεμβάσεων σε έρευνες διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος” ζητούν 37 βουλευτές της ΝΔ

Αποκλεισμό πολιτικών παρεμβάσεων σε έρευνες διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος” ζητούν 37 βουλευτές της ΝΔ

37 βουλευτές σε κοινή ερώτηση που συνυπογράφουν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν την λήψη μέτρων για τη «στεγανοποίηση» από πολιτικές παρεμβάσεις των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος. Επισημαίνουν μάλιστα ότι πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελου Μπασιάκου είχε αναφέρει πως επρόκειτο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί η σχετική προαναγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης αναφέρουν πως «στο σχέδιο νόμου ‘’Έκδοση Διαταγής Πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση κλπ’’, όπως είχε αναρτηθεί στη δημόσια διαβούλευση τον Οκτώβριο του 2014, στο άρθρο 2, «προβλεπόταν η σύσταση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Δίωξης της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος, αποτελούμενη από έξι τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά αλλά το σχετικό άρθρο τελικά δεν περιλήφθηκε και δεν νομοθετήθηκε».Σχόλια