Αποκλειστικό: Δύο νέα hot spots σε Καρδίτσα και Εθνική οδό, Βόλου- Λάρισας

Αποκλειστικό: Δύο νέα hot spots σε Καρδίτσα και Εθνική οδό, Βόλου- Λάρισας

Μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση του e-reportaz για το νέο γίγας κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά (διαβάστε εδώ) το οποίο πρόκειται να «φιλοξενήσει» 6.000 ή και παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, δύο ακόμη hot spots πρόκειται να ανοίξουν τις πύλες τους για τη στέγαση ανθρώπινων ψυχών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το νέο σημείο όπου βρίσκεται ο πρώτος χώρος, είναι στο τρίτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας και αφορά ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που ενδέχεται να διαμορφωθεί κατάλληλα για να μεταβούν εκεί οι πρόσφυγες.

Το άλλο hot spot που θα λειτουργήσει, βρίσκεται στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα θα οργανωθούν δομές στον χώρο της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, 300 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν σήμερα στη Λέσβο, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των υπό περιορισμό διαμενόντων προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας της Μυτιλήνης, οι οποίοι και περιμένουν την ενεργοποίηση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας ώστε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων παραμένει σταθερά στους 50.000 σε όλη τη χώρα.

 Σχόλια