Απώλειες για τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Απώλειες για τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές χάνουν έδαφος στην συριακή πόλη Κομπάνι, καθώς η κίνησή τους προς την πόλη επιβραδύνεται από την συνεχιζόμενη κουρδική αντίσταση και τις 135 αεροπορικές επιδρομές αμερικανών και των συμμάχων τους τις τελευταίες μέρες. Η χερσαία αντίσταση, συνδυασμένη με τις αεροπορικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θύματα από την πλευρά των μαχητών του ΙΚ.

«Ωστόσο, η κατάσταση ασφάλειας στο Κομπάνι παραμένει εύθραυστη, καθώς το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να απειλεί την πόλη και τις κουρδικές δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να αντιστέκονται» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης, χωρίς να αναφέρεται νέος γύρος αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις όπλων, πυρομαχικών και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τις κουρδικές δυνάμεις κοντά στην Κομπάνι, ενώ το ίδιο γεγονός ανέφερε σήμερα μέσω Twitter ο Πολάτ Καν, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων «παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι».


Σχόλια