Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία; Επίθεση στα γραφεία της αστυνομίας με ομήρους

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία; Επίθεση στα γραφεία της αστυνομίας με ομήρους

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας  με τον επικεφαλής της αρμενικής αστυνομία να κρατείται όμηρος.

Η επίθεση έγινε όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στην είσοδο της κεντρικής διοίκησης της αστυνομίας με φορτηγά. Τα μέλη της ομάδας όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία είναι βαριά οπλισμένα και έχουν ως αίτημα την απελευθέρωση του Jirair Sefilyan, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 20 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της αστυνομίας, Ashot Aharonyan, ανέφερε ότι σύντομα η αστυνομία θα εκδώσει επίσημη δήλωση.

Επί του παρόντος, η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή Erebuni ενώ έχουν αναπτυχθεί μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αλλά και του στρατού.

Το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today» μεταδίδει  ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αρμενίας,  αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και των δραστών.

«Σήμερα το πρωί, μία ομάδα ενόπλων εισέβαλε στα γραφεία αστυνομικού τμήματος και κρατά ομήρους υπό την απειλή όπλου». Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους δράστες και τους συμβουλεύουμε να παραδοθούν ειρηνικά στις αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι υποστηρικτές της ένοπλης αυτής ομάδας διέδωσε λανθασμένα πληροφορίες ότι πρόκειται για μία «ένοπλη επανάσταση»  μέσω των social media», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Αρμενίας, τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στο αστυνομικό τμήμα έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.

Το κτίριο αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό κατάληψη. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της αστυνομίας, Ashot Aharonyan, ανέφερε ότι σύντομα η αστυνομία θα εκδώσει επίσημη δήλωση.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες απο την  αρμενική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (SNS) αναφέρουν:

«Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, και δύο όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι».

Ένας βουλευτής που κατάφερε να συναντήσει τους ενόπλους, ο Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ομάδα συνέλαβε αρχικά οκτώ ομήρους όμως στη συνέχεια απελευθέρωσε έναν που είχε προβλήματα υγείας.

«Το αρμενικό κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και η αστυνομία εξακολουθεί να διαφυλάσσει τη δημόσια τάξη και να διασφαλίζει την ασφάλεια», ανέφερε η SNS, διαψεύδοντας τις φήμες για πραξικόπημα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αμενικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν οτι οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη που συνελήφθη τον Ιούνιο και κατηγορήθηκε για κατοχή όπλων.

«Απαιτούμε την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, δηλώνουμε υποταγή μόνο σε εκείνον. Και ο (πρόεδρος Σερζ) Σαρκισιάν πρέπει να παραιτηθεί», έγραψε στο Facebook ένας από τους επιτιθέμενους, ο Βαρουτζάν Αβετισιάν.Σχόλια