Αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο αφροαμερικανού κρατούμενου που πέθανε στο κελί του από δίψα

Αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο αφροαμερικανού κρατούμενου που πέθανε στο κελί του από δίψα

To μυθώδες ποσόν των 2,5 εκατ. δολαρίων είναι τώρα υποχρεωμένη να καταβάλει η πολιτεία της Νότιας Καρολίνα στην οικογένεια του Michael Anthony Kerr ο οποίος στις 12 Μαρτίου του 2014 πέθανε σε κελί απομόνωσης λόγω αφυδάτωσης, καθώς η διοίκηση της φυλακής του είχε κόψει την παροχή νερού επί πολλές ημέρες.

αρχείο λήψηςΣύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο 54χρονος Κerr ο οποίος έπασχε από διαγνωσμένη σχιζοφρένεια, εξέτιε ποινή κάθειρξης 31 ετών για 9 σφαίρες που είχε ρίξει μέσα σε σπίτι τον Οκτώβριο του 2008 και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του βρισκόταν σε πειθαρχική ποινή απομόνωσης 35 ημερών. Όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι των φυλακών, ο λόγος για τον οποίο του διέκοψαν την παροχή νερού ήταν πως, μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του, είχε προκαλέσει δυο φορές επεισόδιο πλημμυρίζοντας τον χώρο του κελιού του.

f8d805ce-ce3c-4dac-999b-3a33d6f1f440-300x180

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δήλωσε πως το σωφρονιστικό κατάστημα και η Πολιτεία «ήρθαν σε συμφωνία» με τους συγγενείς του άτυχου Kerr οι οποίοι τώρα θα εισπράξουν το παραπάνω ποσόν ως αποζημίωση, όχι μόνον για το πρωτοφανούς βαρβαρότητας έγκλημα των υπευθύνων, που οδήγησε τελικά στον θάνατο τον άνθρωπό τους αλλά και για το ότι δεν είχε ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης ψυχικής διαταραχής του.

 Σχόλια