Ασφαλιστικό: 50% αύξηση εσόδων και 50% περικοπές η πρόταση της Αθήνας

Ασφαλιστικό: 50% αύξηση εσόδων και 50% περικοπές η πρόταση της Αθήνας

Στην πρόταση προς τους εταίρους για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό κατά 50% από αύξηση των εσόδων, και κατά 50% από περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για «διορθώσεις» ακόμα και σε κύριες συντάξεις, οι οποίες όμως θα αφορούν μικρό αριθμό συνταξιούχων , όσους λαμβάνουν περισσότερα απο 2.500 ευρώ και εκείνους που λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις με υψηλό τελικό άθροισμα.

Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών για την αύξηση των εσόδων -προκειμένου να αποφευχθούν οι οριζόντιες μειώσεις που ζητούν οι δανειστές, οι οποίες κατά την κυβέρνηση θα επιτείνουν την ύφεση- είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μία δίκαιη λύση προέρχεται από τη στάση του ΔΝΤ, που επιμένει σε καθολικές και μεγάλες μειώσεις συντάξεων, φυσικά και των κύριων, όχι μόνο των επικουρικών.

Το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής που συνεδρίασε χθες έθεσε ορισμένες κόκκινες γραμμές και συζήτησε τις βασικές αντιπροτάσεις της Αθήνας. Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, η απόρριψη μειώσεων σε κύριες συντάξεις, αλλά και καμία μείωση σε επικουρικές κάτω των 170 ευρώ.Σχόλια