Άσυλο ναρκωτικών το πάρκο έξω από την Νομική Αθηνών

Άσυλο ναρκωτικών το πάρκο έξω από την Νομική Αθηνών

Του Σπύρου Κεραμίδα
Κέντρο Αθηνών, Πανεπιστημίου λίγο πριν την είσοδο της Νομικής σχολής τα αιματοβαμμένα χαρτομάντιλα και οι πεταμένες σύριγγες μαρτυρούν την σκληρή που βιώνουν φοιτητές και περαστικοί.
Μπροστά από την είσοδο της νομικής τοξικοεξαρτιμένοι κάνουν χρήση ναρκωτικών οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Στον πεζόδρομο της Μασσαλίας σπάνια θα δεις περαστικούς καθώς ο φόβος τους αποτρέπει να περάσουν από το άσυλο των ναρκομανών. Ακόμη και οι φοιτητές προτιμούν να μπαίνουν στην σχολή από την είσοδο της Σόλωνος φοβούμενοι όχι μόνο μήπως πατήσουν κάποια χρησιμοποιημένη σύριγγα που βρίσκεται πεταμένη μπροστά στν είσοδος της σχολής αλλά και εξαιτίας της δυσοσμίας καθώς εκεί κάνουν την ανάγκη τους καθημερινά οι ναρκομανείς.
Άνθρωποι »ζωντανοί νεκροί» περιφέρονται στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας και κάνουν την ένεση τους δημόσια. Διακινητες προσεγγίζουν τους χρήστες στα παγκάκια του πάρκου και τους προμηθεύουν με τον θάνατο.
Φοιτητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μαζί με τους καθηγητές τους στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους ευχόμενοι πως η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Σχόλια