Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίες προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή, τέθηκαν παράπλευρα νομικά ζητήματα και δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Την ίδια ώρα, νομικοί υποστηρίζουν ότι εάν οι δικαστές κάνουν δεκτές τις προσφυγές τότε ο νόμος 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Εν τω μεταξύ, και σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση έστειλε φάκελο στην Ολομέλεια με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο της διασκέψεως, δηλαδή αφού έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων.

Οι ίδιοι δικαστές έκαναν λόγο και πάλι για εσωτερική ενημέρωση της κυβέρνησης ως προς την πορεία της διασκέψεως μέσα από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα επισήμαναν ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ότι η διάσκεψη θα ξεπεράσει τους πρώτους τρεις σκοπέλους και θα προχωρήσει στο συνταγματικό σκέλος.

Ακόμη, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η όλη προσπάθεια της περασμένης Παρασκευής να μην ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ανάγεται στη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τηλεοπτικούς σταθμούς

Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΪ, Alter Ego και η κυπριακή εταιρεία  «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των τεσσάρων υπερθεματιστών.Σχόλια