Αυστρία: Μαροκινός κρατούμενος φέρεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αυστρία: Μαροκινός κρατούμενος φέρεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Πιστεύεται ότι σχετίζεται με δύο μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ένας Μαροκινός που συνελήφθη τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, κρατείται στην Αυστρία καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέεται με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο Αμπίντ Ταμπαουνί, πιστεύεται ότι σχετίζεται με δύο μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Αλγερινό Άντελ Χαντάντι και τον Πακιστανό Μοχάμαντ Ουσμάν. Και οι δύο είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αυστρία και παραδόθηκαν τον Ιούλιο στη γαλλική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Οι Χαντάντι και Ουσμάν, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί στη Γαλλία, ενδιαφέρουν τη γαλλική δικαιοσύνη επειδή είχαν περάσει από τη Λέρο, αναμιγνυόμενοι με τους Σύρους πρόσφυγες, την ίδια περίοδο με τους τρεις καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς. Οι δύο από αυτούς ήταν Ιρακινοί, όμως τα στοιχεία της ταυτότητάς τους παραμένουν ακόμη άγνωστα. Συνελήφθησαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, απ’ όπου είχε περάσει και ο Ταμπαουνί. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο Χαντάντι και ο Ουσμάν περίμεναν τον Ταμπαουνί να φτάσει εκεί και αν σχεδίαζαν να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι τους προς τη Γαλλία ή το Βέλγιο.

Κατά τη σύλληψη του Ουσμάν και του Χαντάντι, κοντά στα κρεβάτια τους βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που κατά πάσα πιθανότητα ανήκε στον Ταμπαουνί.

Το CNN, βασιζόμενο σε χιλιάδες δικαστικά έγγραφα που κατάφερε να συμβουλευτεί, μετέδωσε ότι ο Ταμπαουνί συνδέεται με αυτήν την ομάδα που είχε περάσει από τη Λέρο και ότι επρόκειτο μάλλον να διαπράξει και αυτός μια επίθεση.

Ο Μαροκινός συνελήφθη τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες μετά από πανευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσε η Αυστρία, μετά τη φυγή του από το Σάλτσμπουργκ. Εκδόθηκε στην Αυστρία τον Αύγουστο. «Ήταν μια γρήγορη διαδικασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώσαμε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη χώρα μας, ούτε με τις υποθέσεις που μας απασχολούν», είπε ένας εκπρόσωπος των βελγικών εισαγγελικών αρχών.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια