Μπαλτάς: Tα «γυρίζει» για την επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου

Μπαλτάς: Tα «γυρίζει» για την επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΠΟ «η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή».

Το Υπουργείο θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε αυτήν την διευκρινιστική ανακοίνωση μετά και τις αντιδράσεις για την απόφαση του να χαρακτηρίσει αρχαιολογική έκταση τα 10.000 στρέμματα του γκόλφ, που εκτός από την αντιπολίτευση, προήλθαν και από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως αυτή του κ. Καμμένου από τους ΑΝΕΛ.
«Η πράξη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου ουδόλως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει και τούτο διότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται την ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης, αλλά την παρακολούθηση των εργασιών από την αρχαιολογική υπηρεσία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από αρχαιολογικής πλευράς», τονίζει στην ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ.

 

Σχόλια