Μπίζνα και άθλια εξαπάτηση σε βάρος των προσφύγων από ΑΝΕΚ και ελληνικό κράτος

Μπίζνα και άθλια εξαπάτηση σε βάρος των προσφύγων από ΑΝΕΚ και ελληνικό κράτος

Στο λιμάνι του Πειραιά τελικά και όχι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αποβίβασε τους περίπου 2.440 σύρους πρόσφυγες που παρέλαβε από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη ο καπετάνιος του οχηματαγωγού «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ενώ οι ίδιοι οι μετανάστες, όχι μόνο αντιμετωπίστηκαν σαν κοινοί τουρίστες αλλά και τουρίστες που εξαπατήθηκαν αφού πλήρωσαν 60 ευρώ «το κεφάλι», τιμή εισιτηρίου που αφορούσε τη συμπρωτεύουσα !

Οι πρόσφυγες εμφανίζουν εισιτήρια από τα οποία φαίνεται ότι πλήρωσαν εισιτήριο 60 ευρώ για το δρομολόγιο Κως-Θεσσαλονίκη από το λιμάνι της οποίας στη συνέχεια θα πήγαιναν στην Ειδομένη. Τελικά έφτασαν στον… Πειραιά και τώρα αναζητούν τρόπους για να φτάσουν στην Ειδομένη !

αρχείο λήψης

Το τεράστιο πλοίο μέσα στο οποίο ήδη βρίσκονταν 1.308 άτομα από το λιμάνι της Κω, παρέλαβε ακόμη 124 από την Κάλυμνο, 300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη μεριμνήσει και έξω από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκονταν λεωφορεία του Οργανισμού που μετέφεραν τους πρόσφυγες στον ηλεκτρικό σταθμό. Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβησαν και δύο ασθενοφόρα από το Χαμόγελο του Παιδιού για την παροχή πρώτων βοηθειών εάν αυτή χρειαστεί.

Έξω από το πλοίο βρέθηκαν μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια και ενημέρωναν τον κόσμο για τα δικαιώματά του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.

 

 Σχόλια