Συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατ. ευρώ έλαβε η κοινοπραξία Καλογρίτσα

Συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατ. ευρώ έλαβε η κοινοπραξία Καλογρίτσα

Συμπληρωματική εργολαβία ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ δίνει το Υπουργείο Υποδομών σε άλλη εργολαβία οδικού έργου που εκτελεί στη Μυτιλήνη κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει κατά κύριο λόγο η εταιρεία του εργολάβου του δημοσίου Χρήστου Καλογρίτσα, που είναι ένας από τους επιχειρηματίες που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο πρώην Υπουργός και Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.


Τεραστίων διαστάσεων θέμα ηθικής προκύπτει μετά την απόφαση  της ειδικής υπηρεσίας δημοσίων έργων κατασκευής και συντήρησης συγκοινωνιακών υποδομών του υπουργείου Υποδομών, να εγκρίνει συμπληρωματική σύμβαση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στο νησί της Λέσβου και μάλιστα να εγκρίνεται από το υπουργείο Υποδομών λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Το κοινοπρακτικό σχήμα αποτελούταν απο την κατασκευαστική εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα, «Τοξότης Α.Ε.», πατέρας ου Γιάννη Καλογρίτσα που διεκδικεί μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και είναι κουμπάρος με τον υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Η κατασκευαστική εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι κουμπάρος με τον υπουργό εθνικής άμυνας, Πάνο Καμμένο, πριν από λίγες εβδομάδες μειοδότησε σε διαγωνισμούς για την κατασκευή τμημάτων του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος, το οποίο και δημοπρατείται με εθνικούς πόρους μετά την κατάτμησή του σε οκτώ τμήματα.

Η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τρία από τα τμήματα του οδικού άξονα, προσφέροντας πολύ υψηλές εκπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50%.

Σημειώνεται, πως η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υποδομών συνεδριάζει αύριο για να εγκρίνει και τυπικά την απόφαση με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει σήμερα άγνοια από το βήμα της βουλής για το περιεχόμενο της συνεδρίασης της επιτροπής – «λόγω φόρτου εργασίας» όπως είπε.

 

Δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα στο ereportaz.gr

 


 

Διαβάστε επίσης:

Β. Κεγκέρογλου: «Κίνηση πανικού η εσπευσμένη κατάθεση του εκλογικού νόμου»

Σχόλια