Χάνουν τον ύπνο τους οι άπιστοι: Χάκερ απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν δεδομένα που υπέκλεψαν από σελίδα «παράνομων» γνωριμιών

Χάνουν τον ύπνο τους οι άπιστοι: Χάκερ απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν δεδομένα που υπέκλεψαν από σελίδα «παράνομων» γνωριμιών

Τον ύπνο τους έχουν χάσει περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άπιστοι σύζυγοι σε όλο τον κόσμο, μετά την είδηση ότι ομάδα χάκερ έχει στην κατοχή της προσωπικές πληροφορίες τους τις οποίες έκλεψε από τον ιστότοπο γνωριμιών Ashley Madison, και απειλεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα γυμνές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία, αν δεν κλείσει άμεσα ο ιστότοπος.

Σημειώνεται ότι ο ιστότοπος Ashley Madison, ο οποίος διαφημίζεται με το σλόγκαν «Η ζωή είναι μικρή, αποκτήστε εραστή», έχει περισσότερους από 37 εκατομμύρια χρήστες από 46 χώρες και ειδικεύεται στην εξεύρεση συντρόφου σε παντρεμένους άνδρες και γυναίκες.

Την κλοπή δεδομένων επιβεβαίωσε και η μητρική εταιρία του ιστοτόπου, η Avid Life Media, αναφέροντας ότι το σύστημά της δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της. «Σε αυτό το στάδιο έχουμε λάβει μέτρα ασφαλείας και κλείσαμε τα σημεία πρόσβασης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Μέχρι στιγμής, οι χάκερ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Ομάδα Κρούσης», ανήρτησαν στο διαδίκτυο μικρά αποσπάσματα από τα δεδομένα που έκλεψαν και προειδοποίησαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά ονόματα, γυμνές φωτογραφίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών και τις «κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις» των πελατών του ιστότοπου Ashley Madison, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να κλείσει άλλος ιστότοπος της Avid Life Media, ο «Established Men», ο οποίος απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι αναζητούν νεαρές γυναίκες.

«Το κλείσιμο του AM (Ashley Madison) και του ΕΜ (Established Men) θα σας στοιχίσει, αλλά η μη συμμόρφωσή σας θα στοιχίσει περισσότερο», προειδοποιούν.

Οι χάκερ υποστηρίζουν επίσης ότι ο όμιλος Avid Life είπε ψέματα στους χρήστες που πλήρωσαν 19 δολάρια ο καθένας για να διαγραφούν δια παντός τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς η εταιρία έχει κρατήσει τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών των πιστωτικών καρτών τους.Σχόλια