Χασισοφυτεία με 44 δενδρύλλια εντοπίστηκε από αέρος στη Λάρισα

Χασισοφυτεία με 44 δενδρύλλια εντοπίστηκε από αέρος στη Λάρισα

Φυτεία με 44 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε από αέρος στην περιοχή της Αγιάς, σε συνεργασία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας Λάρισας με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνθρωποι, ηλικίας 64 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες καλλιεργούσαν από κοινού τη φυτεία, η οποία από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση από τους αστυνομικούς.

1

Συνολικά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 44 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 1,3 έως 3,5 μέτρα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 488,6 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, φύλλα και κλώνοι κάνναβης, συνολικού βάρους 335 γραμμαρίων, μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,12,5 γραμμάρια σπόρων κάνναβης και 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση πραγματοποιεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Σχόλια