Χατζηδάκης: Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Μέρκελ

Χατζηδάκης: Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Μέρκελ

Παραλείψεις και λάθη που ανεβάζουν τον… λογαριασμό των μέτρων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ενώ για το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν μιλάμε με άλλο τρόπο έξω και με άλλο μέσα, το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι χωρίς αμφιβολία οι δανειστές υπερβάλλουν. Θα σταθεί στα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία δυσκολεύουν την προσπάθεια για ανάταξη της οικονομίας. Θα στείλει το μήνυμα, να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους και θα παρουσιάσει τη θέση της ΝΔ, που είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είπε ο κ. Χατζηδάκης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός της ΝΔ θα υποστηρίξει το μοντέλο Ιρλανδίας – Κύπρου -χώρες που κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια- και θα τονίσει ότι υπάρχει δυνατότητα για την Ελλάδα να φύγει μπροστά. Επιπλέον, θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι δανειστές πολλές φορές υπερβάλλουν και το μείγμα πολιτικής που προτείνουν είναι ατελέσφορο.

Ερωτηθείς για το Grexit, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν είναι λύση και τόνισε: «Η κυβέρνηση με τον λαϊκισμό της βάζει βούτυρο στο ψωμί της βόρειας Ευρώπης που τάσσεται με την άποψη ότι δεν μπορούμε στο ενιαίο νόμισμα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα νέα σκληρά μέτρα που ζητούνται δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της υπερβολής των δανειστών αλλά και των παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησης. «Με τσάμπα μαγκιές και λαϊκισμό δεν προχωρά η χώρα […] Τα τελευταία δύο χρόνια, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης, η χώρα πάει πίσω» σημείωσε.

Σχόλια