Χατζηγιάννης στο Εφετείο: «Να πληρώσω μόνο αυτά που μου αναλογούν»

Χατζηγιάννης στο Εφετείο: «Να πληρώσω μόνο αυτά που μου αναλογούν»

Θέλει να πληρώσει αλλά μόνο τους φόρους που του αναλογούν. Αυτή ήταν η δέσμευση αλλά και συγχρόνως παράκληση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στους δικαστές του Διοικητικού Εφετείου.

Ενώπιον τους επέλεξε να εμφανιστεί το πρωί ο γνωστός τραγουδιστής για να εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους της προσφυγής του στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο θα κρίνει το πρόστιμο άνω των 4 εκ ευρώ που του έχει καταλογιστεί για εμβάσματα που μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ ευρώ.

«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας», είπε στους δικαστές ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. «Εχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν».

Η συνήγορος του τραγουδιστή υποστήριξε ότι ο Χατζηγιάννης έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας μηνιαίως το εξοντωτικό, όπως ανέφερε, ποσό των 45.000 ευρώ.

«Ο προσφεύγων τραγουδιστής έχει εικοσαετή καλλιτεχνική θητεία -υποστήριξε η δικηγόρος- εργάζεται από 18 ετών και το διάστημα από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. Ευρώ. Ο κ. Χατζηγιάννης μετεφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκ. Ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης».

Υποστήριξε τέλος, ότι από εκείνον ζουν περισσότερες από 100 οικογένειες, προσκομίζοντας και σειρά αποδεικτικών στοιχείων για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Σχόλια