Χωρισμένα στα δύο το Πέραμα: Σε εξέλιξη εγκαίνια γραφείου σωματείου εργαζομένων που υποστηρίζεται από την ΧΑ & αντιρατσιστική συγκέντρωση

Χωρισμένα στα δύο το Πέραμα: Σε εξέλιξη εγκαίνια γραφείου σωματείου εργαζομένων που υποστηρίζεται από την ΧΑ & αντιρατσιστική συγκέντρωση

Χωρισμένο στα δύο είναι το Πέραμα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα εγκαίνια γραφείων του «Σωματείου Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών (Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας & Νήσων) – Άγιος Νικόλαος» που υποστηρίζεται από το ακροδεξιό κόμμα, και παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία εργαζομένων και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Αναλυτικότερα, συγκέντρωση έξω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πραγματοποιούν σήμερα από τις 7 το απόγευμα σωματεία και συνδικάτα, καλώντας να «απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής» και καταγγέλλοντας «δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία, Άγιος Νικόλαος».

Τα σωματεία και τα συνδικάτα καταγγέλλουν σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο σωματείο, ότι δεν πρόκειται για συνδικαλιστική οργάνωση, για σωματείο εργαζομένων που στόχο έχει τη συσπείρωση εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για δουλεμπορικό γραφείο που στόχο έχει να διακινεί φτηνούς εργάτες.

Η πορεία άρχισε από το λιμάνι του Περάματος και σε αυτήν ακούγονται συνθήματα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ κάποιοι διαδηλωτές γράφουν συνθήματα στους τοίχους.

Τα σωματεία που διοργανώνουν τη συγκέντρωση είναι το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τα ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.

Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τη Λεωφόρο Δημοκρατίας με κλούβες των ΜΑΤ.Σχόλια