Χουλιαράκης: Σε ένα με δύο χρόνια η μείωση φόρων, μετά από αναθεώρηση δαπανών

Χουλιαράκης: Σε ένα με δύο χρόνια η μείωση φόρων, μετά από αναθεώρηση δαπανών

Ένα ή δύο χρόνια θα πρέπει να περιμένουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δουν μία… λιγότερο γκρίζα ημέρα, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Θα μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά με τρόπο που θα δημιουργήσει χώρο για να μειωθούν οι φόροι, μετά από ένα με δύο χρόνια. Θα το κάνουμε, συστηματικά και σταδιακά και όχι με οριζόντιες περικοπές, που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους, όπως κάνετε εσείς», είπε ο κ. Χουλιαράκης, απαντώντας στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακόμη, ο κ. Χουλιαράκης, εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι ο δημοσιονομικός «κόφτης» δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, καθώς, όπως είπε, είναι βέβαιοι πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα, τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την επόμενη διετία έως το 2018.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με όσα προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου» υποστήριξε ο ίδιος, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Σταϊκούρα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «η οικονομία έχει πάει καλύτερα από προβλέψεις και τα έσοδα το ίδιο και τα δημοσιονομικά μέτρα που υποχρεωνόμαστε να νομοθετήσουμε είναι λιγότερα απ’ όσα προέβλεπε η συμφωνία Αυγούστου… Όποιος διαφωνεί να καταθέσει εγγράφως για το αντίθετο».Σχόλια