Χρυσοβελώνη: «Μεγάλη φασαρία για το τίποτα» οι αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για στράτευση γυναικών & στρατιωτικά λύκεια

Χρυσοβελώνη: «Μεγάλη φασαρία για το τίποτα» οι αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για στράτευση γυναικών & στρατιωτικά λύκεια

«Μεγάλη φασαρία για το τίποτα» χαρακτήρισε τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τα στρατιωτικά λύκεια και τη στράτευση των γυναικών, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Υπήρξε η εξωτερίκευση μιας σκέψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, και πρόσθεσε πως όταν και εφόσον αυτή η σκέψη γίνει σχεδιασμός, τότε θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού και συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, και εφόσον ο σχεδιασμός αυτός προχωρήσει περισσότερο, θα υπάρχει και δημόσια διαβούλευση.

Ακόμη, η κ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δε συμφωνούν σε όλα, και σημείωσε πως «είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορές, και οι οποίες έχουν γίνει και αποδεκτές από την πλευρά του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενη περαιτέρω στις προτάσεις του κ. Καμμένου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε πως έχουν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, και αναφέρθηκε στις επισκέψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ακριτικά και απομακρυσμένα φυλάκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως οι επισκέψεις δεν είναι τυπικές, αλλά παραμένει εκεί και βλέπει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα στο στρατό, και προσέθεσε πως «όταν μιλά για στρατιωτικά λύκεια και για στράτευση γυναικών, όχι όλων αλλά εκείνων που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας, κάτι παραπάνω ξέρει».

«Η έννοια των στρατιωτικών λυκείων σχετίζεται με το ότι πολλά παιδιά που ξεκινούν να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις ή και στα σώματα ασφαλείας, δεν έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τι είναι αυτό που θα κάνουν στη ζωή τους και αν μπορούν να το αντέξουν», πρόσθεσε.

Η κ. Χρυσοβελώνη μίλησε και για τη σκληρή δουλειά που κάνει η κυβέρνηση αναφορικά με το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι: «Στο ασφαλιστικό η διαπραγμάτευση που γίνεται με τους δανειστές είναι πολύ σκληρή. Εκείνο που έχει διασφαλιστεί είναι ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Η σκληρή μάχη επικεντρώνεται στις επικουρικές ώστε να μην υπάρξει καμία περικοπή, ή να υπάρξει όσο το δυνατόν η πιο μικρή μείωση.

Το μείζον ζητούμενο είναι να γίνει μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων και όχι να γίνει ακόμα μια περικοπή. Το ευκταίο είναι να μην γίνουν μειώσεις ούτε στις κύριες ούτε στις επικουρικές συντάξεις».Σχόλια