Δε θα παρευρεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Αλ. Τσίπρας, εξαιτίας εμπλοκής με τη συμμετοχή των Σκοπίων

Δε θα παρευρεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Αλ. Τσίπρας, εξαιτίας εμπλοκής με τη συμμετοχή των Σκοπίων

Την απόφαση να μην παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαιτίας της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί με τα Σκόπια.

Αναλυτικότερα, λίγες ώρες μετά το ολιγόλεπτο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργό, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μη συμμετέχει στη Σύνοδο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε να καλέσει και τα Σκόπια όχι με τη διεθνή ονομασία FYROM, αλλά ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Μάλιστα, στη Σύνοδο δεν πρόκειται να παρευρεθούν ούτε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να μην πάει στη Σύνοδο είχε προηγηθεί ελληνικό αίτημα, να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα ολιγόλεπτη, άτυπη συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, όπου εκφράστηκε η άποψη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Σχόλια