Δεκάδες νεκροί από σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ιταλία

Δεκάδες νεκροί από σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ιταλία

Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση τρένων στο Μπάρι της Ιταλίας.

Οι Αρχές έχουν σπεύσει στο σημείο αυτή την ώρα, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπάρι, μεταξύ των αγροτικών πόλεων Andria και Corato.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι επέβαιναν στα δύο περιφερειακά τρένα.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Andria Riccardo Zingaro. «Η σύγκρουση ήταν μετωπική, με κάποια από τα βαγόνια να είναι τελείως διαλυμένα. Οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια», προσέθεσε στη La Repubblica.

Υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα βαγόνια του τρένου, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν. Ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με το Il Messagero, απεγκλωβίστηκε και έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi έκανε λόγο για «στιγμή δακρύων» και δεσμεύτηκε να βρει τα ακριβή αίτια της σφοδρότατης μετωπικής σύγκρουσης. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το Μιλάνο όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και δήλωσε πως θα επιστρέψει στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, υπάρχει φόβος για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες.

 Σχόλια