Δέματα κάνναβης άνω 78 κιλών «ψάρεψε» το λιμενικό στην Κέρκυρα

Δέματα κάνναβης άνω 78 κιλών «ψάρεψε» το λιμενικό στην Κέρκυρα

Ακατέργαστη κάνναβη που ξεπερνά τα 78 κιλά, συσκευασμένη σε δέματα, περισυνέλεξε από θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κέρκυρα, σκάφος του Λιμεναρχείου.

Αναλυτικότερα, το περιπολικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε στη θαλάσσια περιοχή των Διαποντίων Νήσων μαύρο σάκο με τα 16 δέματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισε και άλλα δύο μεμονωμένα δέματα, τα οποία επίσης περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους άνω των 48 κιλών.

Παράλληλα στην ίδια περιοχή – και πιο συγκεκριμένα βόρεια των Οθωνών – εντοπίστηκαν αλλά τέσσερα επιπλέον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, που ξεπερνούσε τα 30 κιλά.

Σημειώνεται ότι ο εντοπισμός και η περισυλλογή των ναρκωτικών ουσιών έγινε μετά από ενημέρωση που δέχθηκε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τις ιταλικές αρχές, ότι φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης αποπειράθηκε να προσεγγίσει τις ακτές της γείτονας χώρας, προκειμένου να εκφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, αλλά όταν έγινε αντιληπτό, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Κέρκυρα.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη των λιμενικών αρχών Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για να εντοπίσουν το ύποπτο σκάφος, ενώ πραγματοποιήθηκαν συγχρόνως και έρευνες από χερσαία μέσα.

Η συνολική ποσότητα, μέχρι αυτή την ώρα, ινδικής κάνναβης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, ανέρχεται συνολικά στα 78 κιλά και 465 γραμμάρια, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, σήμερα έχουν εντοπιστεί επιπλέον 19 σάκοι με ινδική κάνναβη, με ποσότητα «μαμούθ».

Την ίδια ώρα, οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, διαφεύγουν τη σύλληψη.Σχόλια