Δεν έφτασε σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους το εφάπαξ βοήθημα – Τι λέει ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Δεν έφτασε σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους το εφάπαξ βοήθημα – Τι λέει ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Ότι το εφάπαξ βοήθημα πιστώθηκε σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη διατύπωση γνώμης στον διορισμό του προτεινόμενου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιου Μπακαλέξη, και ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των 629.600.000 ευρώ, που αφορά στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, διατέθηκε.

Ωστόσο, ο κ. Μπακαλέξης ανέφερε ότι υπήρξαν περιοχές που οι δικαιούχοι συνταξιούχοι δεν πήραν το επίδομα, εξηγώντας ότι αυτό έγινε κατά βάση επειδή δεν πέρασε ο ταχυδρόμος ή επειδή υπήρξε πολλή δουλειά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

«Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά το επίδομα έχει διανεμηθεί παντού και είναι ακριβώς το ποσό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί» σημείωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία είσπραξης του εφάπαξ βοηθήματος αφορούν σε περίπου 8.500 συνταξιούχους, και αφορούσαν στην καταχώρηση του ΙΒΑΝ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Περίπου 6.900 από αυτούς είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία, ενώ όλοι οι παραπάνω δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Η διαδικασία είσπραξης του βοηθήματος από δικαιούχους μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή.Σχόλια