Δένδιας: Δεν θα αναγνωρίσουμε το διαγωνισμό και θα προκηρύξουμε κι άλλες άδειες

Δένδιας: Δεν θα αναγνωρίσουμε το διαγωνισμό και θα προκηρύξουμε κι άλλες άδειες

Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά  προκάλεσε δήλωση του Νίκου Δένδια ότι η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και πως θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για να δοθούν περισσότερες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας μιλώντας την Πέμπτη στον Σκάι είπε: «Σας λέω ευθέως ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό και η ΝΔ θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Και επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες, χρήματα που δόθηκαν με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να δοθούν πίσω. Όμως, το αποτέλεσμα για το Δημόσιο θα είναι θετικό. Θέλετε να κάνετε τον υπολογισμό με δέκα άδειες; Δεν θα αναγνωρίσουμε τον διαγωνισμό, θα δώσουμε περισσότερες άδειες».

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν ήδη πάρει την άδεια , δεν θα αναιρεθούν, αλλά «θα δοθούν κι άλλες».

« Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί» ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

Ο Ν.Παππάς συνέχισε: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

» Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία.

» Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Αποστάσεις από τον πρώην υπουργό, ωστόσο, φαίνεται πως κρατά και η ΝΔ, αφού σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο κ. Δένδιας εκφράζει προσωπικές του απόψεις.

«Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον ‘νόμο Παππά’ και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

» Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΝΔ στρέφεται εναντίον του κ. Παππά τον οποίο καλεί «να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας».

«Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο – έκτρωμα που κατασκεύασε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.Σχόλια