Διαφώνησαν πριν… ξεκινήσουν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Διαφώνησαν πριν… ξεκινήσουν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προτίθεται να προχωρήσει ξανά η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μια ημέρα πριν τη δεύτερη κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ότι ξεκίνησε συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ότι θα υπάρξει αποφασιστική συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση της κυβέρνησης, καθώς, όπως ανέφερε, έχει περάσει χρόνος από την προηγούμενη πρόταση και μπορεί κάποιοι που είχαν προταθεί να μην είναι πλέον διαθέσιμοι.

«Ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη» σημείωσε σχετικά ο κ. Βούτσης και αναφέρθηκε στο έργο που έχει μπροστά του το ΕΣΡ, να ελέγχει τη λειτουργία των νέων καναλιών και να προχωρήσει στις περιφερειακές και ραδιοφωνικές άδειες.

Τέλος, ο κ. Βούτσης είπεότι το νέο ΕΣΡ θα προικοδοτηθεί με τα απαραίτητα μέσα για να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του κατά το γαλλικό πρότυπο. «Ανεξάρτητες αρχές με ψέματα δε γίνονται», είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Πάρτε πίσω το νόμο Παππά & θα τα βρούμε για το ΕΣΡ

Η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις από τη ΝΔ, με κύκλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίζουν πως η θέση της Πειραιώς επί του θέματος δεν έχει αλλάξει.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά δε συναινούμε. Αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο εμείς θα συμφωνήσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παππάς: Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική

Η απάντηση στα παραπάνω σχόλια ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος σημείωσε σχετικά σε δήλωσή του: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας. Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».Σχόλια