Διαφωνούν κυβέρνηση και αγρότες ακόμη και πριν τη συνάντησή τους

Διαφωνούν κυβέρνηση και αγρότες ακόμη και πριν τη συνάντησή τους

Δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς η προσπάθεια για ανεύρεση λύσης στην πρώτη σοβαρή επαφή μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών, μετά το ξέσπασμα των αγροτικών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Από τη μια η κυβέρνηση δεν συζητά καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου, παρότι τα μπλόκα της Νίκαιας ζήτησαν μετάθεση του ραντεβού με τον πρωθυπουργό για την Τρίτη, ενώ εκείνα των Τεμπών, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ουσία των συζητήσεων, ενώ οι αγρότες διαμηνύουν ότι δεν αποσύρουν τα τρακτέρ τους από το δρόμο και αν δεν γίνει η συνάντηση με τους δικούς τους κανόνες, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα ακόμα και με επ’ αόριστον αποκλεισμό κάθε διόδου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε χθες βράδυ ότι το ραντεβού θα γίνει κανονικά και, ουσιαστικά είπε ότι όποιος θέλει προσέρχεται. «Ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016» σημείωσε σε δήλωσή της και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, περιμένει τους εκπροσώπους των αγροτών στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου και η πρόσκληση είναι δεδομένη, με τους αγρότες να έχουν πλέον την ευθύνη της θετικής ή αρνητικής ανταπόκρισης σε αυτή.Σχόλια