Διαμαρτυρία εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»-Καταγγέλουν υποστελέχωση του νοσοκομείου

Διαμαρτυρία εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»-Καταγγέλουν υποστελέχωση του νοσοκομείου

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πραγματοποιούν εργαζόμενοί του, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή του.

«Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, και σημειώνει ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι «κοροϊδία», αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρεται, οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ».

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια».

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργολαβικοί εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό».Σχόλια