Διαπλοκή: Πάσχουμε από… υπέρ-στελέχωση

Διαπλοκή: Πάσχουμε από… υπέρ-στελέχωση

Μια απλή βόλτα στα εισαγγελικά γραφεία ή έστω στην έδρα των ελεγκτικών μηχανισμών καταγράφει την σαθρότητα των επιχειρημάτων ότι οι «μεν» είναι πιο ικανοί να καταπολεμήσουν την διαπλοκή από τους «δε».

Σε ανύποπτο χρόνο, λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 15’, είχαμε γράψει ότι προς όφελος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ήταν η γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και στην συνέχεια ένα ξεκαθάρισμα του εσωτερικού τοπίου, χωρίς, όμως, ίχνη ρεβανσισμού ή εντυπωσιασμού. Αντί αυτού έγινε το αντίθετο.

Στην πολυδιαφημισμένη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, των «εργολάβων» της ενημέρωσης (σ.σ. οι Κύπριοι έχουν άλλα αντανακλαστικά) αλλά και των δημοσίων έργων, των «τραπεζιτών» και όχι μόνο, έχει να επιδείξει μόνο τις μεγαλοστομίες των εκάστοτε υπουργών για 7 με 8 δις που θα κατέληγαν και μάλιστα άμεσα στα δημόσια ταμεία, και άλλες ευφάνταστες ιστορίες.

Πλέον τούτων έχει να επιδείξει και την λίστα Μπόργιανς η οποία αντιμετωπίζεται ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Πάντως διερευνάται πιο γρήγορα από τις άλλες και φαίνεται να αποδίδει καρπούς εάν ισχύει ότι περί τους 30 καταθέτες δέχτηκαν να πληρώσουν για να μην αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του Νόμου.

Από εκεί και πέρα ουδέν. Μια αποφασιστική κίνηση, ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή, της κυβέρνησης θα ήταν η ΑΜΕΣΗ διάθεση και απόσπαση των επιστημονικών συνεργατών που έχουν ζητήσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς και οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. 35 άτομα –υποτίθεται- θα διαθέτονταν στην Διαφθορά, ενώ πέντε διευθύνσεις με 100 άτομα προσωπικό θα ετίθεντο στην διάθεση του Οικ. Εισαγγελέα. Το είδατε να συμβαίνει; Μάλλον όχι για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συνέβη… Όπως δεν συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή είναι η ουσία. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα χωρίς φυσικά να παραγνωρίζει κάποιος ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν νομοθετικές στρεβλώσεις που άφησαν στο απυρόβλητο κόσμο και κοσμάκη. Όπως τους τραπεζίτες και τους διευθυντές των κομμάτων στο θέμα των κομματικών θαλασσοδανείων ή εμπλεκομένων σε υποθέσεις εξοπλιστικών. Θέματα που και τότε είχε αποκαλύψει το ereportaz.  Δείτε εδώΣχόλια