Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι αμφισβήτησε την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι αμφισβήτησε την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ

Να «μαζέψει» τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να συζητήσουμε αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη», επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω  ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία υποστηρίζεται ότι ο υπουργός δεν υπονόησε ότι τίθεται θέμα για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τσακαλώτος «ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «εάν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σε αυτή την Ευρωζώνη». Αυτό που θέτει, και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης – δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, άλλωστε, το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του».

Αφορμή για τις παραπάνω διευκρινίσεις στάθηκε η αποστροφή του κ. Τσακαλώτου κατά την παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος, ο οποίος σημείωσε ότι «Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό το κοινοβούλιο δεν το συζητά», ενώ απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε «κάνατε το πρόγραμμα, αλλά οι απόψεις σας για το πού πηγαίνει η Ευρωζώνη, για το πώς πρέπει να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τι χρειάζεται να γίνει, καθαρές κουβέντες δεν ακούσαμε, ούτε από εσάς, ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι είναι ο καιρός αυτή η συζήτηση να γίνει».

Διαβάστε επίσης: Αίσθηση από τη δήλωση Τσακαλώτου: Πρέπει να συζητήσουμε για το αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια ΕυρωζώνηΣχόλια