Διεκόπη η ροή μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας

Διεκόπη η ροή μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας

Τα τερτίπια του καιρού έχουν να αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες καθότι λόγω των κακών συνθηκών,  διεκόπη η ροή προς Λέσβο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων αλλά και με αεροπλάνα, χθες αναχώρησαν από τη Λέσβο 2.854 άτομα και θεωρείται ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στο νησί και θα αναχωρήσουν 346 μετανάστες και πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, στη Χίο, το γύρισμα του καιρού από νοτιά σε βοριά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έδωσε την ευκαιρία να αποβιβαστούν περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σύνολο τους έχουν καταγραφεί και αναμένεται να αναχωρήσουν από το νησί με το πρώτο πλοίο της γραμμής.

Εντωμεταξύ, μέτρα για την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο Αλλοδαπών Κορίνθου, ελήφθησαν μετά και το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες για τις συνθήκες διαμονής των αλλοδαπών.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διατέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου 200 υπνόσακοι και 500 κουβέρτες για την κάλυψη των εκεί αναγκών. Επιπροσθέτως, μετά από συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), επίκειται ο ορισμός κλιμακίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα επισκέπτεται το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, με τη συνδρομή προσωπικού του Στρατού Ξηράς, ολοκληρώθηκε η μεταφορά 95 συνολικά προκατασκευασμένων οικίσκων και η τοποθέτησή τους στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΙΑΛ στο Χαλκιό της Χίου, όπου μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης -Hot Spot στο νησί.

 Σχόλια