Διεθνές «τρολάρισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία

Διεθνές «τρολάρισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία

«Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μια απεργία σήμερα. Ενάντια στον εαυτό της». Με αυτό το «tweet», το οποίο συνοδεύει με μια φωτογραφία του χαμογελαστού Αλέξη Τσίπρα, ο Economist… κάνει πλάκα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, για το φαινόμενο το κυβερνών κόμμα να στηρίζει σήμερα τη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στις… ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Economist

economist01

Η είδηση ότι η Κουμουνδούρου -σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- στηρίζει την απεργία έκανε, φυσικά, το γύρο του κόσμου, προκαλώντας διεθνή… θυμηδία για το φαινόμενο μια κυβέρνηση να συγκρούεται, στην ουσία, με τον ίδιο της τον εαυτό.

Ο Economist στο άρθρο του παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι από τη δεύτερη νίκη του και έπειτα και ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική λογική και έχει «λειάνει» κατά πολύ τις άκρες της ρητορικής του.

Παράλληλα, σημειώνει ότι, κατά το περασμένο καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός έκανε πολλές κινήσεις, οι οποίες μόνο με αριστερό πολιτικό δεν συνάδουν -χαρακτηριστικά, αναφέρει τις διακοπές του σε βίλα εφοπλιστή και την εγγραφή του γιου του σε ένα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει το άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση του Economist.

CNBC

Το CNBC γράφει: «Ήρθε η ώρα της εκδίκησης;» αναφέροντας ότι οι οργισμένοι Ελληνες μετά από 6 χρόνια λιτότητας βγαίνουν στους δρόμους αλλά αυτή τη φορά απέναντι σε έναν «πρώην σύμμαχο».!

Η έντυπη έκδοση της Bild υπό τον τίτλο: «Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό; Σήμερα πραγματοποιείται στην Ελλάδα γενική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μέρος του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε ‘μαζική συμμετοχή’ στην απεργία. ‘Λέμε όχι στην πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη’, αναφέρει μεταξύ άλλων το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μάχη κατά της ‘νεοφιλελεύθερης πολιτικής’».

«Γενική απεργία στην Ελλάδα κατά των μέτρων περικοπών», είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου στην ιστοσελίδα της Welt. «Με μια γενική απεργία τα ελληνικά συνδικάτα παρέλυσαν τον δημόσιο βίο στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά νέων μέτρων περικοπών στην υπερχρεωμένη χώρα, όπως οι περαιτέρω περικοπές συντάξεων».

«Καρφιά» σε όλο τον ξένο Τύπο: «Παραδόξως ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί… κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

lemonde

Το γύρο του κόσμου κάνει η σημερινή πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα με τα γαλλικά και βρετανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται κατά του Τσίπρα με την οργή των Ελλήνων να ξεχειλίζει κατά των μέτρων λιτότητας.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τη εξουσία τον Ιανουάριο», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και προσθέτει: «Τα συνδικάτα καλούν τους Έλληνες να διαδηλώσουν ενάντια τους υψηλούς φόρους και τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό που θα εφαρμοστούν». «Παραδόξως», όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, «το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία ζητώντας τους να αγωνιστούν κατά των αντικοινωνικών πολιτικών και κατά ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση…ΣΥΡΙΖΑ».

«Le Figaro»

lefigaro

Οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάζονται κατά του Τσίπρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει: «Η αντίσταση αυξάνει κατά του προγράμματος λιτότητας… Oι νέες κινητοποιήσεις της Πέμπτης ύστερα από αίτημα των βασικών συνδικάτων πραγματοποιούνται κατά των νέων μέτρων λιτότητας. «Η αντίσταση αυξάνει για το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι εργαζόμενοι στα πλοία και τα μέσα μεταφοράς, οι φοιτητές και οι δάσκαλοι είχαν κατέβει σε απεργία», επισημαίνει η «δεξιά» εφημερίδα της Γαλλίας.

 

 Σχόλια