Διεθνής Αμνηστία: Μας απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών

Διεθνής Αμνηστία: Μας απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών

Ότι η Διεθνής Αμνηστία δεν έχει πρόσβαση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τα hotspots, δήλωσε ο διευθυντής της, Γιώργος Κοσμόπουλος, καταγγέλλοντας απαγόρευση εισόδου απέναντι στην οργάνωση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον Κοσμόπουλο, η Διεθνής Αμνηστία έχει ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες γραπτά και προφορικά άδεια πρόσβασης στους χώρους φιλοξενίας από τα υπουργεία Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Εθνικής Άμυνας, ωστόσο δεν έχει δοθεί απάντηση.

«Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μαζί τους, ρίχνουν το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε βγάλει άκρη», εξηγεί ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Αντίστοιχη απαγόρευση εισόδου υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών.

«Δε γίνεται να απαγορεύεις την είσοδο σε οργανώσεις που παρακολουθούν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει ο κ. Κοσμόπουλος.

Σε επικοινωνία του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου με το υπουργείο Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής), η απάντηση η οποία δόθηκε είναι ότι «δεν έχει υπάρξει καμία απαγόρευση πρόσβασης προς τη Διεθνή Αμνηστία. Από την οργάνωση ζητήθηκε η βιντεοσκόπηση, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συνοχή των κέντρων φιλοξενίας. Προτεραιότητά μας είναι η είσοδος στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, οι εργασίες επέκτασης των δομών και στη συνέχεια η ικανοποίηση αιτημάτων βιντεοσκόπησης».

Με μήνυμα της στο Twitter, και απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η οργάνωση ρωτά: «Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας και hotspot; Δεν μας δίνεται επίσημη άδεια δύο εβδομάδες τώρα».Σχόλια