Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: Ντοπαρισμένοι 45 αθλητές στους Αγώνες του Πεκίνου & του Λονδίνου

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: Ντοπαρισμένοι 45 αθλητές στους Αγώνες του Πεκίνου & του Λονδίνου

Αποκαλύψεις αναφορικά με αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Αγώνες του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), φέρνουν στο φως οι επανέλεγχοι που πραγματοποιεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε δείγματα αθλητών.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΔΟΕ, 45 νέα κρούσματα προέκυψαν από τη διαδικασία και αφορούν στις δύο προηγούμενες κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, 68 αθλητές της Ρωσίας αποκλείστηκαν από τους Αγώνες του Ρίο λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε, και πλέον απομένει η τελική ετυμηγορία της ΔΟΕ για την τύχη τους.

Όπως έγινε γνωστό, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τη WADA θα συνεχίσει τους ελέγχους, πριν, στη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας.

Σημειώνεται ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν, και που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ επικεντρώθηκαν σε αθλητές οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο στο Πεκίνο και στο Λονδίνο, από τα 30 θετικά δείγματα που ανιχνεύτηκαν στο Πεκίνο, τα 23 αφορούν σε αθλητές που πανηγύρισαν κάποιο μετάλλιο.

Οι 30 αθλητές ήταν από τέσσερα διαφορετικά αθλήματα και οκτώ διαφορετικές ομοσπονδίες, ενώ οι 15 αθλητές των Ολυμπιακών του Λονδίνου σχετίζονται με εννιά ομοσπονδίες και δύο αθλήματα.

 Σχόλια