Διεθνής βράβευση για τον Γιάννη Μπεχράκη

Διεθνής βράβευση για τον Γιάννη Μπεχράκη

Tο βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία «Έκτακτης Επικαιρότητας» μοιράζονται για φέτος το πρακτορείο Reuters και οι New York Times για την κάλυψη τους στο προσφυγικό στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο το ταξίδι των προσφύγων προς την ελληνική επικράτεια και την Ευρώπη.

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

«Δείξαμε τι συμβαίνει στον κόσμο και ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δείχνει πως ανθρωπότητα παραμένει ζωντανή» δήλωσε ο Μπεχράκης.

O Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, είναι ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα. Με τον φακό του έχει απαθανατίσει τα σημαντικότερα πολιτικά, πολεμικά, αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων 25 ετών.

Οι φωτογραφίες του που διακρίθηκαν:

 Σχόλια