Διετής φυλάκιση για τον »εγκέφαλο»  της μαφίας των ακινήτων

Διετής φυλάκιση για τον »εγκέφαλο» της μαφίας των ακινήτων

Σε ποινή 2 ετών για για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και για ψευδή καταμήνυση  καταδικάστηκε ο  Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης που είναι γνωστή ως «μαφία των ακινήτων».

Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλει ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος σε βάρος της δημοσιογράφου και του συνηγόρου της για απάτη επί δικαστηρίω και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση αυτή ήταν μια από τις πολλές που έχει καταθέσει το εν λόγω άτομο κατά δημοσιογράφων επιχειρώντας να τους φιμώσει έτσι ώστε να μην ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2» στην οποία -με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας – έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον περιβόητο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Το δικαστήριο κατέληξε σε καταδικαστική κρίση δεχόμενο τα όσα υποστήριζαν η δημοσιογράφος και ο δικηγόρος, δηλαδή ότι:

*ουδέποτε εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δικαστήριο καθώς η άγνωστη διαμονή του κ. Γεωργιτσογιαννάκου, που τότε ήταν φυγόδικος – φυγόποινος,  επιβεβαιώθηκε και από τον επιληφθέντα δικαστικό επιμελητή,

*ουδέποτε επεξεργάστηκαν παρανόμως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κ. Γεωργιτσογιαννάκου καθώς, όσα  έγγραφα αναφέρθηκαν στην αίτηση ανακλήσεως αφορούσαν στην αλήθεια των δημοσιευμάτων του directnews.gr και ήταν απολύτως αναγκαία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της δημοσιογράφου και την ενάσκηση των καθηκόντων του κ. Απατσίδη ως συνηγόρου της.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος δεν ήταν παρών – εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο – καθώς κρατείται στις φυλακές μετά τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2014, που πραγματοποιήθηκε, καθως εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδιωκτικά έγγραφα.Σχόλια