Δικαστικό χαστούκι 60 χιλ. ευρώ στον Αργύρη Ντινόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Δούρου

Δικαστικό χαστούκι 60 χιλ. ευρώ στον Αργύρη Ντινόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Δούρου

Αποζημίωση 60.000 ευρώ στη Ρένα Δούρου θα πρέπει να «πληρώσει» ο Αργύρης Ντινόπουλος για τις δηλώσεις του σε βάρος της, την προεκλογική περίοδο για την αυτοδιοίκηση, το 2014.

Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρης Ντινόπουλος, καλείται να καταβάλλει 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση στην περιφερειάρχη Αττικής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του πρώην γαλάζιου βουλευτή η κυρία Δούρου με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, την Άνοιξη του 2014 με τις οποίες την κατηγορούσε ότι είχε συνεργαστεί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κ. Ντινόπουλος, ο οποίος τότε δεν ασκούσε καθήκοντα υπουργού, αναπαρήγαγε ουσιαστικά ισχυρισμούς που είχαν μεταδοθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο και εμφάνιζε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η σημερινή περιφερειάρχης, στη συνέχεια, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος υπουργού, αλλά δούλευε με μπλοκάκι, όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σε Ινστιτούτο του υπουργείου.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση οπότε και αναμένεται η υπόθεση να κριθεί εκ νέου, στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Δούρου εξαρχής είχε δεσμευθεί ότι οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.Σχόλια