Δίκη ΧΑ: Μάρτυρας αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας Φύσσα

Δίκη ΧΑ: Μάρτυρας αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας Φύσσα

Τον Γιώργο Ρουπακιά αναγνώρισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην κατάθεσή του μάρτυρας σημείωσε ότι όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονία ο Ρουπακιάς, κατευθύνθηκε αμέσως προς τον Παύλο Φύσσα.

«Δεν ήρθαν για εμάς, αλλά για τον Παύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονικόλας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα 100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες, και προσθέτοντας πως «ήταν πολύ περίεργο που η αστυνομία δε συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γιώργου Ρουπακιά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της  πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι αρχικά στον Παύλο Φύσσα είχαν επιτεθεί τέσσερις χρυσαυγίτες, οι οποίοι «τον κρατούσαν απασχολημένο μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο (σ.σ. με τον Γ. Ρουπακιά) και να γίνει αυτό που έγινε (σ.σ. η δολοφονία)».

Ο κ. Κοντονικόλας σημείωσε ακόμα ότι εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Ακόμη, τόνισε ότι στην κατάθεσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, προστέθηκε ότι «το συμβάν έγινε σε κάτι δευτερόλεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι», κάτι που αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι κατέθεσε.

Ο μάρτυρας τέλος, χαρακτήρισε «σχεδιασμένη» τη δολοφονία του Φύσσα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής από τη στιγμή που είχε δεχθεί και ο ίδιος επίθεση, είπε: «Δε θα δήλωνα παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο γιατί φοβόμουν από τους χρυσαυγίτες».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί αύριο.

 Σχόλια