Δήμαρχος Κιλίς: «Πηγαίνουμε να κοιμηθούμε υπό τον ήχο των πυραύλων και ξυπνάμε υπό τον ήχο των πυραύλων»

Δήμαρχος Κιλίς: «Πηγαίνουμε να κοιμηθούμε υπό τον ήχο των πυραύλων και ξυπνάμε υπό τον ήχο των πυραύλων»

Σε αντίποινα προχώρησε ο τουρκικός στρατός ρίχνοντας όλμους σε περιοχή της Συρίας, που ελέγχεται από το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος», μετά τη ρίψη για τρίτη συνεχή ημέρα πυραύλων στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Πηγαίνουμε να κοιμηθούμε υπό τον ήχο των πυραύλων και ξυπνάμε υπό τον ήχο των πυραύλων», δήλωσε στο ξένο δίκτυο ο δήμαρχος της πόλης, Χασάν Καρά. Σημαντικά, ο τελευταίος προσέθεσε ότι δεν υπήρξαν σήμερα τραυματισμοί από τους πυραύλους αυτούς που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος καθώς έπεσαν σε ένα άδειο χωράφι.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Κιλίς διαμένουν περίπου 110.000 Σύροι πρόσφυγες, ενώ πλήττεται συχνά από πυρά πυροβολικού που προέρχονται από την περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε χθες ότι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από πυραύλους που ερρίφθησαν από το έδαφος της Συρίας. Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν αργότερα ότι ένας από τους τραυματίες υπέκυψε. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προβαίνουν συχνά σε αντίποινα για τις επιθέσεις αυτές πλήττοντας στόχους στη Συρία.Σχόλια