Δήμαρχος Λονδίνου: Υποκριτική η στάση του Μπαράκ Ομπάμα

Δήμαρχος Λονδίνου: Υποκριτική η στάση του Μπαράκ Ομπάμα

Για «υποκρισία» κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το BBC.

Ο κ. Τζόνσον, που είναι ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, υποστήριξε στο βρετανικό δίκτυο ότι «οι ΗΠΑ δεν διανοούνται να μοιραστούν την κυριαρχία τους, όπως έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο».

Και ενώ προσέθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα » έχει κάθε είδους δικαίωμα να επεμβαίνει, εκφράζοντας την άποψή του», τόνισε ότι βρίσκει πολύ περίεργες τις συμβουλές των ΗΠΑ για παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από πλευράς του Ηνωμένου Βασιλείου «τη στιγμή που οι Αμερικανοί δεν θα ήταν καν διατεθειμένοι να υπογράψουν την διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, πόσο μάλλον για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει την υποστήριξη του στην παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα την προσεχή εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει καταστήσει σαφές ότι η εν λόγω απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από τους Βρετανούς ψηφοφόρους.

 

Η υποστήριξη του Ομπάμα θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να πείσει τη χώρα να ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αναφέρει το BBC.Σχόλια